neljapäev, 3. november 2016

GLEN SCOTIA 16 yo

Tegemist on Glen Scotia ühelinnaseviskiga. See kuulus 2013. aastal viskivabriku poolt tutvustatud sarja, kus oli viis viskit vanustega 10, 12, 16, 18 ja 21 aastat. Pakendi kujunduses oli kasutatud erksavärvilist lahendust, kus keskseks elemendiks Šoti mägiveis ja kolme vanema pudeli puhul oli veise taga kujutatud virmalistega öine taevas. Silmatorkav pakend, kuid üsna kummaline, eriti linnaseviski puhul. Siinmaitstav 16-aastane oli vanuselt siis just keskele paigutuv. Viski on küpsenud eks-burboon vaatides. Nüüdseks on see sari tootmisest maas ja asendatud 2015. aastal uue kujundusega viskidega: „Double Cask“ (NAS), 15-aastane ja „Victoriana“ (NAS, vaadikangusega). Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Glen Scotia 16 yo, 46% nc, ncf

Aroom: teraviljane, pärmine. Üsna paks ja õline, biskviitküpsiseid. Kergelt piirituseline, kuiv puidu vanill, kuivatatud sidrunikoor, korrodeerunud vask. Tundub olevat oluliselt (isegi kolm korda) noorem, kui sildil kirjas. Klaasis seistes muutub magusamaks, lisanduvad pehmed troopilised puuviljad ja mesi. All on hoomatav (mida ka tühi klaas säilitab) ka suitsusus, just selline tammevaadi söestatud pinna või siis tugevalt röstitud saia suitsusus. Aroom omapärane ja iseenesest täitsa meeldiv.

Maitse: intensiivne, teraviljane, piirituseline, kirbe sidrunikoor, tugevalt vürtsine. Üsna lihtsakoeline ja meeldivuselt aroomiga mittevõrreldav. Üsna noore viski laadne. Vesi maitseid suurt ei muuda, kuid suutunne veidi kreemisem ja vähem piirituseline.

Lõpp: lühike, jätkuv kirbus koos mõrususega, üsna kuiv.

Hinnang: C+