Siinse Aberlour
eripäraks teiste kõrval on suurem kangus ja külmfiltreerimata jätmine. Sellega
on soovitud pakkuda täidlasemat ja vaadis küpsenud destillaadile lähedasemat
maitseprofiili. Kokkupanemiselt ja küpsemiselt peaks see olema aga identne
12-aastase „Double Cask“ viskiga ehk siis küpsenud nii eks-burboon kui
eks-šerri vaatides. Viski on ilmselt villitud 2012 või 2013 aastal.
Aberlour 12 yo „Non
chill-filtered“, 48% ncf
Aroom: ümar ja üsna
täidlane. Moosine magusus, kuid mitte liigselt. Tuntavalt veinine ja seda on
võrreldes DC viskiga oluliselt enam. Martsipan, vanill, veidi ingverit ja muskaatpähklit
ning magusa poole pealt veel kuivatatud aprikoosid ja banaan. Kergelt ka
karamell, mille all hooti ka põlenud tikke. Vesi toob veinisuse alt pealmiseks
tammise vanilli.
Maitse: ümar,
kreemine, šerrine. Karamell ja tumeda šokolaadiga kaetud rosinad. Keelel
ingveri, muskaatpähkli ja kaneeli kirbe mõrusus. Võrreldes tavapärase DC
viskiga on siin vähem puuviljasust. Vee lisamisel tuleb olla ettevaatlik. Paar
tilka teeb head, lisades kreemisust ja puuviljasust, kuid suurem kogus vett
muudab üsna kirbeks ja mõrudaks.
Lõpp: keskmise
pikkusega, tammine vürtsikus jätkub ja on vast järelmaitses just kõige enam
tunda. Lisaks šokolaad, veinisus ja ehk ka tsitruseid, mis pigem kirbemat
sorti.
Hinnang: B