laupäev, 19. november 2016

GLEN GARIOCH Vintage 1997

Siinne Glen Garioch ühe aastakäigu linnaseviski on destilleeritud 1997. aastal, küpsenud esma- ja teise täitekorra Ameerika tammest eks-burboon vaatides ning villitud 2012. aastal kangusega 56,7%. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Glen Garioch Vintage 1997, Batch No 12, 56,7% ncf

Aroom: algus üsna suletud, alkohoolne, tammine ja kuiv. Tasapisi tuleb Ameerika tammele tüüpiline vanill ja kookos, kuid kuiv puidusus jääb koos tuhasuse ja tolmuse keldri lõhnadega alles. Ka vee lisades jääb kuiv tuhasus alles koos alkohoolse näpistusega ninas. Õnneks lisanduvad aja jooksul nii ilma veeta kui vee lisamisel puuviljad – pirn, suhkrustatud sidrun ning kergelt ka banaan ja melon.

Maitse: intensiivne, tammiselt kuiv ja kange. Suutunne siiski üsna puuviljane ja kergelt magus, kuid siiski ei pääse see piisavalt kuivust ja alkohoolset teravust tasakaalustama. Kuiv tammisus ründab uuesti ingveri ja vürtsidega. Vajab vee lisamist, mille järel muutub suutunne kreemisemaks ja mesisemaks, mis pehmendab ja tasakaalustub veidi maitseid. Esile tulevad ka juba aroomis leidunud suhkrustatud sidrun, pirni (klaas)karamell ja pehmemad vürtsid.

Lõpp: keskmise pikkusega, pigem kuiv, pirn, vürtsid ja pähklid. Jätkub võitlus magusa ja kuiva tammisuse vahel, mis ei saavuta lõpuni head tasakaalu.

Hinnang: B