laupäev, 5. november 2016

GLEN SCOTIA 1992/2014 "The Whiskyman"

Sinne Glen Scotia ühelinnaseviski on villitud Hollandi sõltumatu villija „The Whiskyman“ poolt. Kokku villiti ühest vaadist 162 pudelit. Nimi „Run to the Stills“ osutab Iron Maiden’i loole (Run to the Hills). Täpsem teave kasutatud vaadi kohta puudub, kuid pudelite arvu, viski värvi ja maitse alusel võiks pidada selleks taastäidetud šerri hogshead vaati, mis valmistatud Ameerika tammest.  Viski on destilleeritud 1992 ja villitud 2014 aastal, mis teeb vanuseks vähemalt 21-aastat. Maitstav pärit 6cl näidispudelist.


Glen Scotia 1992/2014 The Whiskyman „Run to the Stills“, 51,3% nc, ncf

Aroom: intensiivne, paks vanill ja kreemine, lisaks kuiv tammisus ja vana nahk. Veidi ka ninna lõikav piirituselisus ja mõrkjas rohusus. Algus mitte kuigi meeldiv, kuid klaasis seistes hakkab enam tulema alt esile ka paksu puuviljasust (aprikoosi marmelaad), mis koos vanilliga muudab aroomi üsna täidlaseks. Kohati meenutab ka vanillijäätist iirisega.

Maitse: algus üsna terav, kergelt piirituseline ja mõru. Mõrusus selline ürdine koos parapähkliga. Kreemine-õline suutunne. Vajab jällegi klaasis seismist, mis kaotab teravuse ja maitse muutub suud katvaks vanilliseks kreemisuseks; lisaks ka paks puuviljasus koos vähese  piimašokolaadiga. Pigem ilma veeta, kuid lasta klaasis vähemalt kümmekond minutit seista.

Lõpp: keskmise pikkusega, kreemine, kergelt soolakas vürtsisus, koos vähese mõrususega lõpus.

Hinnang: B