teisipäev, 22. november 2016

BEN NEVIS „McDonald’s Traditional“

Siinmaitstav viski toodi turule 2011. aastal, tähistamaks Ben Nevis viskivabriku 185 aastapäeva. Sooviks oli taasluua Ben Nevis viski sellisel kujul nagu see oli 130 aastat tagasi, aastal 1882. Ehk siis turvastatud linnastest šerri vaatides küpsenud nooremapoolne linnaseviski. Viski valmistamiseks on kasutatud turvastatud linnaseid (25 ppm) ning eks-šerri vaatides küpsemiseaks vähemalt viis aastat. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Ben Nevis „McDonald’s Traditional“, 46%

Aroom: ümar, kuivapoolne suitsusus, mis on hästi integreeritud magusapoolse puuviljasusega. Kerge suitsune šerri, tsitrused, vürtsid ning ehk veidi ka õlisust ja kookost. Rafineeritum kui 10-aastane, samas ka veidi vähemtäidlasem ja kergem.

Maitse: esmalt kergelt õlised suitsused linnased, pähklid koos kerge jahususega. Keedetud pehmete puuviljade magusus. Vürtsisus saabub viimasena koos tumeda sokolaadiga. Meeldiv ja integreeritud.

Lõpp: keskmiselt pikk, kuid mitte kuigi püsiv. Meeldiv suitsusus jätkub mõne aja koos puuviljase magususe ja vürtsikusega, mis taandub aga kõik liiga kiirelt veidi kuivaks ja tuhaseks.

Hinnang: B


Noorus pole tunda ja nii nagu 10-aastase puhul on ka siin aroom meeldivaim osa viskist; siiski mitte nii täidlane. Lõpp toodab jällegi pettumuse. Meenutab paljuski Bowmore 12-aastast oma puuviljaselt paksu ja mõõduka suitsususega.