pühapäev, 6. oktoober 2024

INDRI Trini & Drù

India viskidest olen varasemalt maitsnud Amrut ja Paul John linnaseviskisid. Nüüd avanes võimalus ära proovida ka Indri nimeline linnaseviski. Indri viskit toodetakse Piccadily Distillery poolt ning peale esimest 2020. aastal villitud Kamet nimelist ühelinnaseviskit toodi 2022. aasta kevadel turule Indri nime all Trini ühelinnaseviski, mis küpsenud kolme tüüpi vaatides (eks-burboon, endised Prantsuse veini ja PX šerri vaadid). Sellele lisandus 2023 aastal vaadikanguses Drù ühelinnaseviski, mis küpsenud üksnes eks-burboonvaatides. Maitstavad on pärit 5cl näidispudelist.



Indri Trini; The Three Wood, 46,0% nc, ncf

Aroom: magus, väga küpsed troopilised puuviljad, eelkõige mango ja ananass. Magus puidusus, vanillipasta. Veidi tuleb ka sellist atsetoonilist lillelisust, mis klaasis seistes muutub kergelt papiseks. Paar tilka vett toob esile mõningase magusa punaveinisuse.

Maitse: selgelt selline sünteetiline paks magusus. Suutundelt kreemine. Suhkrustatud ananass, mango, vanillipasta, magus puidusus.

Lõpp: üsnagi pikk oma sünteetilises magususes, kurku soojendav.

Hinnang: C



Indri Drù, Cask Strength, 57,2% nc, ncf

Aroom: magus puuviljasus, mööblilakk, karamelliseeritud suhkur. Ka siin samuti veidi sellist sünteetilist magusust, mis ilmselt tuleb vaatidest „tänu” kuuma kliima poolt forseeritud kiirele ja lühiaegsele küpsemisele. Veidi siin ka rukkisust, münti, vanilli ja kookost, mistõttu aroom meenutab seeläbi veidi burbooni. Klaasis seistes mandariinikoor ja juba kergelt käärima läinud küpse apelsin.

Maitse: magus ja karamelline. Magusad puuviljamaitselised kummikommid. Kookos, küpse mango, magusad üliküpsed apelsinid ja mandariinid. Magus tugev puidusus, kus veidi ehk siiski ka vürtsikaid noote, eelkõige kaneeli.

Lõpp: keskmise pikkusega. Magusad apelsinid, magus tammisus, sünteetiliselt magus järelmekk.

Hinnang: C

Ei ole need Indri viskid minu maitsele. Minu jaoks jäävad need selgelt alla nii Amrut kui Paul John viskidele. Ei mõista seetõttu ka Indri viskide vaimustust ega nende kohta jagatud ülivõrdes hinnanguid. Üheülbaselt magusad ja liigselt ka magusa puidususe poolt domineeritud. Täiesti piisav oli need 5cl näidistes ära proovida, kuid mitte rohkem.