neljapäev, 10. oktoober 2024

COTSWOLDS Bourbon Cask

See on teine kord, kui Cotswolds viskisid proovida õnnestub. Varem olen Cotswolds viskit tutvustanud blogis 5.10.2019. Nüüd kuus aastat hiljem kolmest maitsmiele tulevast Cotswolds viskist esimene on kõige „naturaalsem”, kuna küpsenud üksnes eks-burboon vaatides. Kokku villiti seda viskit 2500 pudelit. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Cotswolds Bourbon Cask, 59,1% nc, ncf

Aroom: mitte kuigi aromaatne ja üsna toordestillaadi lähedane. Hapukate õunte koored koos mõningase sidruniga. Veidi liitub eelnevaga ka piirituselisus, mis reedab selgelt viski nooruse. Kergelt selline tolmune linnasus, linnasejahu ja värske saia krõbe koorik. Veega lahjendades tuleb vanill ja kooreiiris. Tervikuna on nüüd tunne magusam ja kreemisem.

Maitse: üsna terav, magus-hapu ja rohune. Kummel, toores tikker ja veidi sidrunit. Veega lahjendades suutundelt selgelt ümaram ja sõbralikum. Nüüd kerge kreemisus suutundes, puuviljamarmelaad, veidi rohelisi värskeid ürte ning mõningane mineraalsus.

Lõpp: keskmise pikkusega. Terav, veidi rohune, veidi kuivemat vürtsikust. Veega lahjendatult kreemine vanillijäätis.

Hinnang: C+

Pigem selline noorepoolne ja tahumatu, samas värske ja puhas. Liigselt sellist magus-haput ning vähe puuviljasust. Toimib paremini veega lahjendatult. Hea viski, kuid jääb siiski alla Bimber burboonvaadis küpsenule.