teisipäev, 8. oktoober 2024

BIMBER Ex-bourbon Cask, Batch 4

Peale põgusat India viski maitsmist liigun Inglise viskide juurde. Mekkimisele tuleb Bimber ja kolm Cotswolds ühelinnaseviskit. Siin on kokku segatud erinevas vanuses eks-burboon vaatides küpsenud Bimber viskid. 

Bimber Distillery on asutatud 2015 ning esimene viski villiti 2019. Viskivabrik on n.ö innovatiivselt traditsioonilise tootmisega, kuna oder kasvatatakse oma farmi maadel, kasutatakse pealt avatud puidust käärimistõrsi, käärimine on pikk, destillatsioonipadasid kuumutatakse otse,  linnastamine toimub traditsioonilisel viisil põrandal ning viski villitakse kohapeal. Siinmaitstav viski on küpsenud üksnes eks-burboon vaatides ning vanimad viskid selles on pärit 2017. aastal destileeritust. Viskit villiti 2023. aasta märtsis kokku 7000 pudelit. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Bimber Ex-bourbon Oak Cask, Batch 4, 51,2% nc, ncf

Aroom: linnased ja kuiv tammevanill, tsitrused, rohelise õuna koored, kerged rohelised ürdid. Veidi ka viinasust, mis läheb üle aromaatselt lilleliseks. Klaasis seistes muutub veidi magusamaks, kuid mõni tilk vett toob esile enam ürte koos üsna tugeva tammise vürtsikusega, eriti koriander.

Maitse: meeldivalt värske segu linnastest, vanillist, kergelt hapukatest õuntest ja tsitrustest. Selgelt tuleb siin esile tammisus oma vürtsikusega, kus eelkõige jällegi koriander, kuid veidi ka ingverit ja kaneeli.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Kergelt kreemine, tsitrused ja ürdine vürtsikus. Viski noorus tuleb siin selgelt esile.

Hinnang: B