laupäev, 12. oktoober 2024

COTSWOLDS Sherry Cask

Viski on küpsenud Ameerika ja Hispaania tammest valmistatud vaatides, millest osa töödeldud oloroso ja osa PX šerriga. Kokku villiti seda viskit 9900 pudelit. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Cotswolds Sherry Cask, 57,4% nc, ncf

Aroom: kerged šerrised noodid, lillelisus ja eriti just roosid, heledad väikesed rosinad. Küpsed tumedad ploomid, mis annavad meeldivalt ümarust ja täidlust. Pähkline, veidi ehk ka magusamapoolseid vähehapukaid jõhvikaid ja ka apelsini. Veega veidi lahjendades suuri muutusi ei ole. Siiski on veidi enam magusust ja see on selline kommine. Lisaks piimašokolaad.

Maitse: algus üsna teravalt kõrvetav, samas siiski magusalt suud kattev. Paks vanill ja veidi kleepjas apelsini liköörisus. Heledad rosinad. Veega veidi lahjendades selgelt leebem, ümaram ja suutundelt kergelt kreemine. Tumedad küpsed ploomid ja lõpus ehk veidi kergelt kuiva tammisust.

Lõpp: üsna pikk. Magusapoolne ja veidi likööriselt kleepjas. Kuivatatud aprikoosid. Veega lahjendatult veidi enam tasakaalus ja mitte nii magus.

Hinnang: C+

Minu jaoks parem ja meeldivam kui Cotswolds Bourbon Cask. Šerrivaadid on siin viski nooruse hästi ära varjanud, samas liigselt domineerimata. Hea linnaseviski, mis toimib vähese veega lahjendatult paremini.