reede, 18. oktoober 2024

FETTERCAIRN 16 yo, 3rd release

Fettercairn sortimenti lisati 16-aastane 2020 aastal. Seni on villitud igal aastal üks viski ning iga kord on kokku segatud vaadid erinenud: 1st release (2020) burboon + šerri ja port järelküpsemine; 2nd release (2021) oloroso + palo cortado šerri; siinmaitstav 3rd release (2022) esimese ja teise täitekorra oloroso + PX + burboon; 4th release (2023) burboon + port. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Fettercairn 16 yo, 3rd release 2022, 46,4% nc, ncf

Aroom: mitte kuigi aromaatne algus. Siis veidi juba üleküpsed ja veidi käärinud puuviljad ning veidi selline tuim tammisus ja kerge papisus hooti (väsinud šerri vaadid?). Klaasis seista lastes muutub selgelt paremaks. Puuviljasus, kus veidi mangot aprikoosidele lisaks, vanill ja suhkrustatud ingver. Paar tilka vett toob ehk veidi enam värsket puuviljasust, lisanduvad ananass ja mandariin.

Maitse: magus ja ümar suutundelt, ehk veidi isegi õline. Puuviljasus, kus esimesel mekkimisel midagi konkreetselt esile ei tõuse. Teisel maitsmisel on ehk tajutav mango ja ananass, ehk pigem on puuviljasus sellist troopilisemat laadi. Teises pooles mõningane vürtsikus ja veidi ka tammist kirbust. Tervikuna on maitse siiski üsna värske ja heas tasakaalus.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tammine vürtsikus täiendamas puuviljast magusust.

Hinnang: B

Väga hea Fettercairn. Saavutataud on üsna hea tasakaal eri vaatide vahel. Huvitav oleks teada, milline oli kasutatud vaatide protsentuaalne osa tervikust. Pigem ongi siin tegemist tammevaadi mõjulise viskiga, mitte niivõrd nende kasutatud vaatide endise sisu poolt jäetud jäljega. Vajab klaasi väljavalatult õhutamist.