laupäev, 6. juuli 2024

ROYAL LOCHNAGAR 12 yo (1990ndad)

Juuli kuulub kergematele Speyside linnaseviskidele. Kui põhifookus on Glen Grant viskivabriku praeguse sortimendi viskidel, siis kuud alustavad siiski villimisajalt vanemad viskid. Esiteks täna Royal Lochnagar, mis villitud ilmselt 1990ndate alguses, homme Cragganmore, mis villitud 1980ndate lõpus ja viimasena kaks 12-aastast Glenlivet’, millest esimene villitud 1970ndatel ja teine eelnevaga võrreldes üsna uus, kuna villitud 2011. Kolm esimest viskit on minipudelitena, mille olemasolu eest lähevad tänusõnad Toivole Põltsamaalt; nimelt on need saadud kingitusena külaskäigul Põltsamaa viskiklubisse.



Royal Lochnagar 12 yo (1990ndad), 40,0%

Aroom: esmalt õrnalt käärinud puuviljad, siis linnasus, kerge mesisus, rosinad, kuivem karamell vihjed ka puidusele suitsususele. Veidi on siin ka sellist šampoonisust.

Maitse: kergelt üliküpsete puuviljade magusus, millele juures kergelt käärimise mekk. See annab veidi sellise happelise noodi. Rosinatega keeks, veidi suitsusust või on see ikka pigem selline ahjurösti mekk. Keskosast tammisust, mis teeb teise poole pigem kuivaks.

Lõpp: keskmise pikkusega. Veidi ka siin üleküpsenud puuviljade happelisust. Lahja šerri noodid, mis taanduvad kuivaks.

Hinnang: C+

Üsna lihtne, kuid tervikuna siiski selline üsna hea kerge linnaseviski. Siin tavapärast vana pudeli mõju pole tunda. Ei oska ka öelda, kas uuemad Lochnagar viskid kuidagi teistmoodi maitsevad, kuna pole nendega suuremat kokkupuudet olnud.