pühapäev, 7. juuli 2024

CRAGGANMORE 12 yo (1980ndad)

Siinmaitstav minipudelis Cragganmore on üsna vana ning sildi disaini põhjal on see ilmselt villitud 1988-1993 vahemikus. Cragganmore kuulus nimelt The Classic Malts of Scotland kuue ühelinnaseviski valikusse, mille tõid 1988. aastal turule United Distillers & Vintners (Diageo eelkäija), siis tuli ka pudeli sildi vahetus (kus vanus värviliselt nagu siinmaitstaval), mis muutus uuesti kuskil 1993 (kus vanus mustvalge). Iga juhul on maitstav viski destilleeritud juba 1970ndate lõpul.



Cragganmore 12 yo (1980ndad), 40,0%

Aroom: esmalt mitte kuigi aromaatne, kuid ninatundelt üsnagi paks ja täidlane. Vajab veidi aega, siis apelsin, selge mesisus, linnased. Tasapisi tulebki enam magusust ja enam sealhulgas ka puuviljasust. Samas tuleb juurde ürdine rohusus ja ka õrn suitsune vihje koos nahaga.

Maitse: puuviljane ja mesine ümarus. Teine pool kuivem, kus tammist vürtsikust ja ürdisust. Maitsetelt mitte nüüd kuigi rikkalik, kuid üsnagi täidlane, eriti kui arvestada madalat kangust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kergelt vürtsikas ja ürdine mekk ümara mesisuse peal.

Hinnang: B

Olles varasemalt praegu villitavat Cragganmore 12-aastast maitsnud, saab kindlalt öelda, et siinmaitstud palju vanem versioon on teistlaadne ja seda just suurema täidluse mõttes. Ka 40% kangus ei ole siinses vanemas Cragganmore viskis nõrgana tuntav. Hea viski, kus tunda endiste aegade hõngu, mida tänapäeva viskides, mis villitud 40% kanguses enam ei leia.