reede, 26. juuli 2024

GLEN GRANT 22 yo Whiskymax 1992/2014

Järgnevad kaks Glen Granti on pärit sõltumatutelt villijatelt. Esmalt üsnagi eakas eks-burboon vaadis küpsenu ning kuu lõpetab teismeikka jõudmas eks-šerri vaadis järelviimistletu. Siinmaitstav Glen Grant on pärit Whiskymax (Wx) sortimendist Spirit & Cask Range seeriast. Viski on destilleeritud 22.10.1992, küpsenud eks-burboon vaadis (barrel) #0815 ja villitud kas 2014 lõpul või 2015 algul kokku 260 pudelit. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.



Glen Grant 22 yo Whiskymax, Spirit & Cask Range, 46,0% nc, ncf

Aroom: kummaline ja mitte kuigi meelepärane magus teraviljasus koos magusate ja pehmete tammiste vürtsidega, kuhu lisandub selge hapukapsa vedeliku aroom. Lisaks tulevad piirituselised noodid. Veidi vett lahjendamiseks toob magusa vanilli ja iirise.

Maitse: kerge vürtsikusega magus tamm. Vanill, veidi lillelist rohusust, mis tekitab sellise viinale omase meki. Jällegi tuleb appi veidi vett. Lahjendades ehk mõningane puuviljasus, kuid jääb endiselt peamiselt magus-vürtsikaks tammisuseks, kus peamiselt esil vanill ja iris. Suutundelt nüüd siiski meeldivamalt ümaram, ehk isegi veidi kreemine.

Lõpp: pigem lühike. Magus tamme vanill, iiris, soojad vürtsid.

Hinnang: C

Pettumus, õnneks näidispudeli näol. Lootnuks siin leida troopilisi puuvilju või vähemalt lihtsalt puuviljasust. Kahjuks polnud ei üht ega teist. Täiesti teistsugune kui ametlikud Glen Grant viskid. Kasutusel on olnud ilmselt siin ka veel üsna kehvake vaat. Tervikuna selline keskpärane Speyside linnaseviski, millel selged kõrvalnoodid. Muutub veidi paremaks veega lahjendades, mis aitab ebameeldivuse eemaldada.