reede, 28. juuli 2023

BEN NEVIS 8 yo SMoS 2013/2022

Selleks korraks viimane Ben Nevis. See on Elixir Distillers poolt Single Malts of Scotland (SMoS) sildi all ja Reserve Cask sarjas spetsiaalselt Saksa turule villitud kaheksa aastane viski. Info kohaselt on siin kokku segatud kaks eks-burboon vaati ja üks eks-šerri vaat. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Ben Nevis 8 yo SMoS 2013/2022, Exclusive Reserve Casks for Kirsch, 46,0% nc, ncf

Aroom: šerrivaadi mõju, ja seda intensiivselt, koheselt tunda. Kuivatatud puuviljad ja karamell. Kerge vasksus ja veidi ka väävlisust, mis kaovad siiski üsna kiirelt. Peamiselt ongi tunda üsna magusad kuivatatud ja üliküpsete puuviljade segu. Klaasis seistes tuleb juurde veel magusat linnasust koos toffee ja karamelliga.

Maitse: esimesel mekkimisel vürtsikas ja tammine, grillitud sidrun ja piprasust. Juures kuivatatud puuviljad – õun, viigimari ja rosinad. Teisel mekkimisel peamiselt magusad puuviljad; selline kuivatatud puuviljade kissell (see nõukaaja koolisöökla oma). Juures veel apelsinilikööri kastmega karamelli jäätis. Minu jaoks liiga magus, isegi lääge.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kuiv-magus puuviljasus, karamell, veidi tammist mõrkjust koos läägemapoolse järelemekiga.

Hinnang: C+

Peab olema kasutusel olnud väga intensiivne šerrivaat, kuna see domineerib selgelt burboonvaatide üle ja destillaat on täiesti varjul. See viski võiks kangem olla. Ehk siis ei jätaks see sellist lääget mekki. Iseenesest üsna hea, kuid mitte mulle.