Linkwood linnaseviski on n.ö ametlikult villitavana saada üksnes 12-aastasena Flora & Fauna sarjas. Ja sedagi pole kuigi laialdaselt leida. Seega on Linkwood, kui seda maitsta õnnestub, pärit enamasti sõltumatute villijate käest. Linkwood on samas aga kõrgelt hinnatud seguviskide komponent.
Linkwood viskivabrik asutati 1821 ning seda on mitmed korrad uuesti üles ehitatud. Nii ehitati vana viskivabriku asemele täiesti uus 1872. Suured ümberehitused leidsid aset 1962 ja vana viskivabriku juurdeehitusena kerkis sisuliselt uus viskivabrik 1971 (Linkwood B). Vana viskivabriku osa (Linkwood A) suleti 1985, kuid selles taastati iga-aastaselt kaheks kuuks töö 1990, kuni lõpuks suleti lõplikult 1996. Lõpuks, kui uues viskivabriku osas 2013 aastal toimusid laiendustööd, lammutati vana viskivabriku osa lõplikult. Linkwood viskivabriku aastaseks tootmisvõimsuseks on praegu 5,6 miiljonit liitrit.
Juulis tulebki siis maitsmisele neli sõltumatute villijate Linkwood ühelinnaseviskit, mis on destilleeritud 2008, 1997, 1990 ja 1984. Olles pärit eri aastakümnetest ja eri vanuses – 10, 12, 18, 30 – peaks andma see Linkwood viskist päris hea ülevaate. Seejuures on kolm neist küpsenud eks-burboon vaadis ja üks eks-šerri vaadis. Esimene viski tuleb van Wees nimeliselt villijalt ning kuulub The Ultimate sarja. Viski on destilleeritud 14.05.2008, küpsenud eks-burboon vaadis #800065 ja villitud 20.07.2018. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.
Linkwood 10 yo van Wees, The Ultimate 2008/2018, 46,0% nc, ncf
Aroom: kerge, lilleline-tsitruseline, roheline magushapu õun, veidi ananassi ja ka kummikommide magusust. Taustal magus vanillipasta ja linnasesuhkur.
Maitse: kerge ja magus, kuid seda siiski koos sidrunikoore särtsaka värskusega. Ürdine rohusus keskosast, millele lisanduv linnasesuhkur annab meeldivat magusust ja suutundesse täidlust.
Lõpp: keskmise pikkusega. Magus-kirbe sidrunikoor ja veidi rohusust, mida tasakaalustab ja pehmendab magus linnasesuhkur.
Hinnang: B
Iseenesest lihtne, kuid iseloomult puhas Linkwoodi magus rohusus. Väga hea naturaalne ja värske suvine linnaseviski. Hea destillaadi eks-burboon vaadis küpsemise võlud.