kolmapäev, 12. juuli 2023

LINKWOOD 18 yo CA 1997/2015

Teine sel kuul maitstav Linkwood on villitud WM Cadenhead poolt praeguseks lõpetatud Small Batch sarjas. Viski on destilleeritud 1997, küpsenud eks-burboon vaatides (hogsheads) ja villitud 2015. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.



Linkwood 18 yo WM Cadenhead, Small Batch 1997/2015, 53,5% nc, ncf

Aroom: esmalt tangupudrune ning kuivem oder ja linnasus, siis värske rohune tsitruselisus ning seejärel kriidisus. Klaasis seistes magus linnasesuhkur ja tammevanill. Lisanduvad ka melon, küpse pirn ja veidi vahukomme.

Maitse: magus linnasus ja tsitruseline (eriti sidrun) rohusus, mis teineteisega sõbralikult tasakaalus. Keskosas suutundelt meeldivalt vahane ja hästi suud kattev. Magusust ja samas ka täidlust annavad linnasesuhkur, vahukommid, mesisus ja küpse melon.

Lõpp: keskmise pikkusega. Vahasus jätkub, linnasesuhkur, magusad tsitrused. Järelmekis kerge rohusus koos meloni magususega.

Hinnang: B+

Jällegi iseenesest lihtne, kuid märkimisväärselt hea puhas burboonvaatides küpsenud linnaseviski. Iseloomult sarnane eelnevalt maitstud 10-aastasele, kuid siin on pikem küpsemisaeg toonud suutundesse juurde meeldiva vahasuse ja tervikuna on siinne märksa rikkalikum. Ideaalne suvine ühelinnaseviski, kui vaid oleks seda tervikpudelina.