kolmapäev, 26. juuli 2023

BEN NEVIS MacDonald’s Traditional

Lisaks Coire Leis viskile villib Ben Nevis ka teist vanuse märketa ühelinnaseviskit. Selleks on turbasuitsune MacDonald’s Traditional. Selle viskiga soovitakse edasi anda neid maitseid, mis võisid olla iseloomulikud 1882. aastal villitud Ben Nevis viskile. Esimest korda ja piiratud koguses ühe vaadi viskina (nummerdatud pudelid) villiti sellenimeline viski 2011; selle viskiga oli algus sihiks taasluua pudeli ja etiketi disaini sarnasusega sajandi tagune viski. Peale seda toodi see viski põhisortimenti, säilitades disaini, kuid segades kokku eri vaate. Uus tulemine sellel viskil leidis aset 2018-19, mil muudeti nii pudeli kui etiketi disain kooskõlalisemaks põhisortimendi 10-aastasega.

Kasutatud on siin 20-35 ppm tugevuses turvastatud linnaseid ning kokku on segatud eks-burboon ja eks-šerri vaatides küpsenud viski. Maitstav on pärit 2019. aastal villitud pudelist.



Ben Nevis MacDonald’s Traditional, 46,0% nc, ncf

Aroom: kergelt muldne ja magus turbasuitsusus, millele tuleb juurde pehme kreemine linnaseline noot ja mõningane nahksus. Klaasis seistes lisanduvad tuhased kuivatatud õunad, värske rohu põlemise aroom ja ürdid. Pikemal seismisel ka valge pipar ja vanilline kreemisus. Vähese vee lisamisel enam puuviljast ja linnaselist magusust.

Maitse: üsna vürtsikas ja turbasuitsune. Keskosas piprane tammisus, muskaat, kergelt soolakat lagritsat. Tasakaalu pakuvad suitsused puuviljad ja magusad turbasuitsused linnased. Tunda ka šerrivaatidele omased noodid.

Lõpp: keskmine kuni pikk. Põlenud rohu suitsusus, tammiselt vürtsikas, kergelt mõrkjas, kuid samas kreemine greibi koor. Tasakaalustab jällegi magus suitsune linnasus. Järelmekis kerge soolasus.

Hinnang: B

Väga hea.