laupäev, 22. juuli 2023

BEN NEVIS Coire Leis

Ben Nevis viskivabriku juures sai käidud pea täpselt kümme aastat tagasi ehk augustikuu esimestel päevadel 2013. aastal, mil Šotimaa reisi käigus Fort William’is ööbisin. Seega täiesti hea põhjus Ben Nevis viskide maitsmiseks. Esimesena on klaasis 2021. aastal turule toodud vanuse märketa Coire Leis nimeline Ben Nevis. Saada oleva info kohaselt on see kokku segatud esma- ja taastäidetud eks-burboon vaatides küpsenud viskidest. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Ben Nevis Coire Leis, 46,0% nc, ncf

Aroom: meeldiv noor viski. Peamiselt värske teraviljasus ja selline meskitegemise aroom. Veidi ka pärmisust, värske taigen ja vanill. Oodatult ka rohusus. Klaasis seistes tuleb õlisust, veidi ürte ja muutub tervikuna magusamaks. Vähese veega lahjendades magusus veelgi tuntavam ning seda lisanduva pirni näol.

Maitse: värske rohune magusus ja ohtralt teraviljasust. Kergelt mesised ürdid, veidi vanilli ja poolküpsed pirnid. Suutundelt üsnagi paks ja õline. Veega lahjendades tuleb viski noorus selgelt esile, seega parem lahjendamata.

Lõpp: üsnagi pikk. Õline suutunne jätkub. Magus-rohune teraviljasus.

Hinnang: C+

Hea kvaliteetne linnaseviski, kuid selgelt väga noor; ilmselt jääb viie aasta kanti.