pühapäev, 16. juuli 2023

LINKWOOD 12 yo HB 1990/2003

Nüüd siis eks-burboon vaatide kõrvale ka üks šerrivaatides küpsenud Linkwood. Maitstav on destilleeritud mais 1990, küpsenud eks-šerri vaatides ja villitud Hart Brothers poolt jaanuaris 2003. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Linkwood 12 yo Hart Brothers 1990/2003 Sherry Wood, 46,0% nc, ncf

Aroom: klassikaline heade šerrivaatide aroom. Mesi, tumedad sultana rosinad, kuivatatud mustad ploomid, veidi mööblilakki ja soolakaramelli. Klaasis seistes ka kuivemapoolsem tammisus, millega koos ka vana nahk ja tubakas.

Maitse: meeldivalt paks ja kreemine. Kuivatatud puuviljad – tumedad sultana rosinad, mustad ploomid, viigimarjad. Kasvavalt täidlane ja suud kattev. Keskosast alates ka karamelliseeritud tsitrused, soolakaramelli tükkidega karamellijäätis.

Lõpp: üsna pikk. Jätkub kõik eelnev – tumedad sultana rosinad, kuivatatud mustad ploomid ja viigimari, soolakaramell. Kergelt ja meeldivalt kuivusele kalduv. 

Hinnang: B+

Varasema aja šerrivaatide iseloom, mida nüüd uuemate šerrivaatides küpsenud linnaseviskide puhul on leida pigem harva. Sellist klassikalisemat šerrist maitseprofiili pakuvad nüüd Springbank ja Benromach ning ehk veel mõned üksikud erandid, nt Edradour. Meeldivalt magus-kuiv tasakaal, mis meenutas samal aastal villitud 10-aastast vaadikangusel Macallanit (vt blogis 15.02.2021).