teisipäev, 18. juuli 2023

LINKWOOD 1984/2014 MoS

Selleks korraks viimane Linkwood ning see tuleb sõltumatult villijalt Malts of Scotland. Viski on destilleeritud 1984, küpsenud ühes eks-burboon vaadis (hogshead) #14045 ja villitud kas peaaegu või juba 30-aastasena 2014. aastal. Maitstav on pärit 5cl minipudelist.



Linkwood Malts of Scotland 1984/2014 MoS #14045, 52,1% nc, ncf

Aroom: üsna kuiv ja vähearomaatne algus. Kuivemapoolsem tammevanill koos piimapulbri noodiga. Siis õnneks paksem kreemine linnasus ning seejärel ka puuviljasus, kus peamiselt tsitrused ja ka puuviljakääritust. Mõni tilk vett toob veidi enam kreemisust ja koos sellega ka magusust. Lilleline puuviljasus koos mõningase atsetoonise vihjega.

Maitse: üsna tugevalt tammist vürtsikust, mis annab mõrkjat teravust. Seda võimendab omalt poolt veel ka sidruni ja laimi koor ning mõningane rohusus koos ingveriga. Paar tilka vett toob suutundesse siiski kerge vahasuse ja maitsesse magusapoolsemad sidrunid ja isegi ehk veidi küpset apelsini. Tervikuna mitte kuigi rikkalik ja minu jaoks liiga tammine.

Lõpp: keskmise pikkusega. Üsna tammine ja veidi mõrkjas. Siin nüüd greip. Veega lahjendatult veidi magusam ja puuviljasem.

Hinnang: B

Vähese veega lahjendades avaneb ja toimib paremini. Ilmuv vahasus, kuigi vähene, päästab suuresti selle viski. Muidu liiga tammine ja aroomis olev käärituse noot võib vihjata ka mitte kuigi kvaliteetsele vaadile.