laupäev, 28. august 2021

LONGROW Red 10 yo Malbec

Teine maitstav Longrow Red on 10-aastane ning on järjekorras siis üheksas „Red“ seerias villitud Longrow. Viski on esmalt küpsenud seitse aastat eks-burboon vaatides ning seejärel kolm aastat Lõuna-Aafrika Malbec veini taastäidetud vaatides. Viski villiti küll juba detsembris 2020 kokku umbes 10,000 pudelit, kuid turule toodi see 2021 alguses. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Longrow Red 10 yo Malbec (20/187), 52,5% nc, ncf

Aroom: otsest suitsusust vähe, enam turbasuitsused linnased ehk siis magusapoolne. Nahk, veidi farmisust, kakao ning veidi hapukama poole kaldu punaveinisus (puuviljad, punased marjad, rabarber, mustikas). Klaasis seistes magus paks vanill koos kuiva nahasuse ja tummise punaveinisusega.

Maitse: nahkne kreemisus. Kuivatatud puuviljade ja punaste marjade mix, kergelt mõrkjas vürtsikus. Must pipar ja ingver teises pooles selgelt domineerivad, millele lisanduvad veini tanniinid ja hapukas kohv.

Lõpp: üsna pikk. Tume šokolaad, must pipar, kerge soolasus, kuiv nahk koos turbasuitsususega, mis alles siin tajutavalt esile tuleb.

Hinnang: B

Väga hea. Siiski ehk veidi liigselt tammist piprasust ja punaveini hapukust. Üsna erinev 13-aastasest CabSav Longrowst.