teisipäev, 10. august 2021

GLEN SCOTIA 10 yo Peated

Kuna eelnevalt maitstud Glen Scotia oli väga meelepärane, siis tekkis soov proovida veel ka teine selle viskivabriku viski. Sedapuhku on see küll täisaja küpsenud Ameerika tammest valmistatud esmatäite eks-burboon vaatides, kus umbes 10% vaatidest on läbinud tugeva söestamise. Lisaks on siinse viski puhul kasutatud turvastatud linnaseid. Vanuse poolest on aga need võrreldavad. See Glen Scotia linnaseviski, mis toodi turule 2018. aastal, on peamiselt suunatud USAsse ja Saksamaale. Maitstav on pärit 4cl näidispudelist.



Glen Scotia 10 yo Peated, 46,0% nc, ncf

Aroom: täidlane ja õline suitsusus. Magus vanill ja kookos. Veidi tsitruseid koos õunaga. Õrnalt metalline mineraalsus ja meresoolane.

Maitse: üsna täidlane. Esmalt magus vanilline kreemisus, siis õline turbasus. Sidrunimahl, mineraalne, soolane ja teises pooles must pipar. Paari tilga vee lisamisel münt ja ürdisus.

Lõpp: üsnagi pikk. Turbasuitsune, piprane, meresoolane, sidrunikoor ja mineraalne. Kuivusele taanduv järelmekk.

Hinnang: B

Jällegi väga hea Glen Scotia. Sarnaneb Longrow Peated linnaseviskile. Mõlemad maitstud Glen Scotia 10-aastased viskid olid sedavõrd meeldivad, et jäänud muud üle, kui tellida kummastki üks täispudel. Väga head viskid ja seda soodsa hinnaga.