esmaspäev, 16. august 2021

LEDAIG Rioja Cask Finish

Neljas selle kuu punaveini vaadis ühelinnaseviski tuleb Tobermory viskivabrikust. Tegemist on siis viskivabriku turbasuitsuse Ledaig viskiga, mis peale esmast küpsemist eks-burboon vaatides on saanud järelviimistluse Rioja punaveini vaatides. See viski oli esimene, mis viskivabriku asutaja John Sinclair auks loodud Sinclair Series all 2020. aastal villiti. Maitstav on pärit 4cl näidispudelist.



Ledaig Rioja Cask Finish (Sinclair Series), 46,3% nc, ncf

Aroom: suitsune marjasus, vanill, magus vaarikas, lahja jõhvikas, liivataignast kaneeliküpsised. Üsna täidlane ja selline nahkne tunne. Klaasis seistes muutub suitsune nahk domineerivaks. Kerge metallisus. Tühi klaas annab meeldiva laudase sõnnikulisuse.

Maitse: magusa ääristusega, vürtsika-piprase keskosaga veidi mõrkjas-hapukas marjane rohusus. Lihtne, kuid üsna meeldiv kooslus.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kergelt mõrkjas mandel, rohusust. Suitsuselt marjane järelmekk.

Hinnang: C+

Viski roosa värv (rosé vein) on viski jaoks üsna veider. Kohati on küll suitsune ja marjane üksteisega konkureerivad, kuid tervikuna siiski üsna hea ja meeldiv Ledaig. Kõrgem kangus ja külmfiltreerimata jätmine on positiivsena mõjuvad.