kolmapäev, 25. august 2021

LONGROW Red 13 yo Cabernet Sauvignon

Augusti kaks viimast punaveini vaadis järelviimistletud ühelinnaseviskit tulevad Springbank viskivabrikust. Tegemist on Longrow Red viskidega. Longrow Red viskisid on villitud praeguseks kokku üheksa ning siin tulevadki maitsmisele neist kaks viimast – 8. ja 9. väljaase. Siin esimesena maitstav Longrow Red on 13-aastane. Viski on esmalt küpsenud kümme aastat eks-burboon ja eks-šerri vaatides ning siis viidud kokkusegatult kolmeks aastaks järelküpsema Tšiili Cabernet Sauvignon veini vaatidesse (barrels). Viski villiti veebruaris 2020 kokku umbes 9,000 pudelit. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Longrow Red 13 yo Cabernet Sauvignon (20/08), 51,6% nc, ncf

Aroom: mahedalt suitsune, märg metsaalune kõdu ning seeläbi äratuntavalt Springbanki viskivabriku destillaat. Siis magus jõhvikas ja maasikas. Klaasis seistes magusad turvastatud linnased, soe nahk, törts tõrvasust, kuiva puitu veidi ning hapukas marjasus (jõhvikas) ja rabarber.

Maitse: marjaselt parfüümne (veidi isegi tööstuslik), suitsusus üsna vähene. Keskosast alates hapukas punaveini tanniinisus ja tammine vürtsikus. Lisaks ka veidi rohust mõrkjust ja kergelt käärima läinud viinamarjasus. Vähese veega ümaram ja veidi täidlasem. Ei ole head tasakaalu saavutanud.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tumedat šokolaadi, turbasus, vürtsikas-hapukas. Veega lahjendatult kerge soolasus ja samas ka kuivem.

Hinnang: C+

Mitte kuigi õnnestunud Longrow. Aroom oli lahjendamata kujul isegi väga hea, kuid maitse osas ei suuda pea olematu turbasus punaveini hapukale tanniinisusele võrdväärset tasakaalustavat osa pakkuda.