laupäev, 22. mai 2021

LAPHROAIG Triple Wood

Laphroaig „Triple Wood“ ühelinnaseviski on varem blogis juba tutvustatud (7.04.2015). Siis oli maitsmisel ilmselt kuskil 2010 aasta paiku villitu. Siinne on pärit 2015. aastal villitud pudelist. Küpsenud on see vanuse märketa Laphroaig kolmes eri vaadis. Algne küpsemine on toimunud eks-burboon vaatides, mille järgselt on erinevas vanuses destillaat viidud küpsema väikesemõõdulistesse (125 liitristesse ehk Quarter Cask) vaatidesse ning viimane küpsemisfaas toimub suuremates Euroopa tammest eks-šerri (oloroso) vaatides. 



Laphroaig Triple Wood, 48,0% ncf

Aroom: üllatavalt vähe turbasuitsusust esmalt, siis tugev magus tammevanill. Klaasis seistes tuleb tuttavam Laphroaig – meditisiiniline ja joodine turbasus, turbasuitsused linnased. Paks vanill, veidi kookost ja valget šokolaadi, mis annavad kreemisust. Hooti tuleb ka lagritsat. Veega lahjendatult on meditsiiniline turbasus kohe esiplaanil ja seda koos magusa vanilli ja turvastatud linnastega.

Maitse: esmalt ümar kreemine vanill, siis tammiselt vürtsikas ja isegi veidi piprane ning seejärel üsna tugevalt joodine-meditsiiniline turbasus teises pooles koos aniisi ja lagritsaga. Veega lahjendades jääb suuresti muutumatuks, ehk vaid vanillisust veidi enam.

Lõpp: üsna pikk. Meresoolane, vanill, vürtsid, jood, mõningane vaskne noot. Veega lahjendatult salmiakk.

Hinnang: B

Vaadates kuue aasta taguseid märkmeid ja veidi maitsemälus sobrates, tundub siinne Triple Wood olema vähem šerrine ja enam vanilline. Siiski väga hea Laphroaig, kus saavutatud hea tasakaal eri komponentide vahel. Veidi selline kameeleonlik viski, mis näitab endast kord üht, kord teist poolt.