laupäev, 8. mai 2021

CAOL ILA 2009/2019 SMoS

Ka siinne Caol Ila tuleb Elixir Distillers poolt villituna. Sedapuhku oma nime alla ja Single Malts of Scotland seerias. Viski on destilleeritud 02.10.2009, küpsenud hogshead mõõtu vaadis # 318285 ja villitud 17.07.2019 kokku 231 pudelit. Maitstav on pärit 2cl minipudelist.



Caol Ila 2009/2019 SMoS, 59,5% nc, ncf

Aroom: nina näpistavalt terav, kriidine, kuivalt teraviljane ja vähearomaatne. Veidi aega klaasis seista lastes avaneb veidi, turbasuitsusus ja magusad turvastatud linnased. Pikemal seismisel muutub magusamaks, iiris selgelt. Veega lahjendamine midagi paremaks ei muuda, pigem lihtsustub veelgi, turbasuitsusus taandub, enam kuiva kriidisust.

Maitse: teravalt ründav, kuid samas üsna magus. Magusus just selline puuviljakommi laadne – sidrunitropsid ja magus pirnikaramell. Veidi soolasust ja suitsusust lisaks. Veega lahjendades väga terav ja alkohoolne, lilleliselt rohune.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Lihtne kergelt suitsune teraviljasus. Veega lahjendatult lilleliselt rohune ja üsna kuiv.

Hinnang: C+

Jällegi tõestus, et ühevaadi viskid ei pruugi võrreldes vaatide seguga nii rikkalikud ja meeldivad olla. Mõlemad Port Askaig nime all villitud Caol Ilad olid selgelt paremad. Kuigi siinne on oma kõrges kanguses intensiivselt ründav nii aroomis kui maitsetes, on see siiski parem lahjendamatult. Üsna noor, brutaalne ja sirgjooneline Caol Ila.