pühapäev, 16. mai 2021

BOWMORE Vault Edition 2nd

Bowmore tõi 2016. aastal turule neljast viskist koosneva seeria, millega soovitakse esile tuua üksikuid Bowmore viskile iseloomulikke tunnuseid. Esimene viski kandis nime Atlantic Sea Salt, teine siinmaitstav oli 2019. aastal villitud Peat Smoke ja veel on lisandumas Vanilla Sweetness ja Citrus Fruits. Siinne viski on küpsenud eks-burboon vaatides ja saanud ilmselt pigem lühiajalise järelviimistluse eks-šerri vaatides. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Bowmore Vault Edition, 2nd release: Peat Smoke, 50,1%

Aroom: esmalt kuiv ja vähearomaatne. Siis kuiv tuhane puidune suitsusus ja nahk. Peale esimest mekkimist toffee, paksemat sorti šerrisus koos mõningase ürdisusega. Turbasuitsusust veel pigem mitte, kuid tunda on pigisust koos musta teega. Pikemal klaasis seismisel tuleb siiski ka turbasuitsusus.

Maitse: esmalt kergelt magus šerrisus, kuivatatud puuviljade segu. Siis soolakas šokolaad, suitsune tamm, tuhane münt ja veidi ka köhasiirupit. Suutundelt üsna paks ja ümar. Tervikuna pigem siiski kuiv kui magus. Vähene vesi toob metallise mündi ja soolase aniisi.

Lõpp: üsna pikk. Esmalt kreemine šerri, siis tuhane suitsusus ning lõpuks pikalt soolakas ja kergelt vaskne järelmekk.

Hinnang: C+

Ei ole nüüd kuigi rikkalik ega kompleksne, kuid tervikuna siiski hea ja meeldiv Bowmore. Arvestades vanuse märke puudumist ja üsna kõrget hinda, tervikpudelit soetama ei kutsu.