neljapäev, 11. märts 2021

KILCHOMAN Machir Bay Cask Strength 2020

Teiseks Kilchoman linnaseviskiks on tavasortimenti kuuluva Machir Bay vaadikanguses versioon, mis villiti piiratud koguses 2020. aasta teises pooles külmadel talveõhtutel nautimiseks. Kokku on siin segatud eks-burboon ja eks-šerri vaatides küpsenud viskid. Maitstav on pärit 4cl näidispudelist..



Kilchoman Machir Bay, Cask Strength 2020, 58,6% nc, ncf

Aroom: terav ja vahe kui žilett, samas magusalt linnaseline ja õline. Soolasus ja kuiv turbasuitsusus. Klaasis seistes muutub tihkemaks, turbasuitsune, magus, valge pipar, farmisus, suitsune laim. Veidi ka kreemist vanilli. Veega lahjendades muutub õhemaks, teravamad tsitrused, turbasuitsusus taandub veidi; vähearomaatsed rohelised ja toorevõitu õunad.

Maitse: kangust arvestades esmalt üllatavalt ümar ja õline suutundelt. Tsitrused, turbasuitsune linnasus ja vanill, soolane. Teises pooles õhem ja kuivem, enam teravaid tsitruselisi. Veega lahjendatult tsitrused veidi magusamad, kuid juurde tulevad happelised rohelised õunad, kiivi ja õunasiider, mis teevad suutunde isegi teravamaks, kui lahjendamatult.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tsitruseline, üsna terav, soolane ja turbasuitsune.

Hinnang: B

Tsitruseliselt särtsakas Kilchoman, kus turbasuitsusust piisavalt, kuid see ei ole siiski domineeriv. Olles küll pea 60% kanguses, on see Kilchoman nauditavam ja rikkalikum sellisena. Vesi toob noorusliku destillaadi esile ja lihtsustab. Tervikuna ei leia see linnaseviski head tasakaalu erinevate maitsete vahel, mida leidub selles piisavalt. Tundub, et suuresti on kasutatud teise või isegi kolmanda täitekorra vaate.