esmaspäev, 27. aprill 2020

LAGAVULIN 9 yo (Game of Thrones)

Kevadtalvise perioodi lõpetab Lagavulin, mis oli Diageo poolt seriaali Games of Thrones nime kandnud viskide hulku kuuluv. Soetasin neist endale kolm, millest siinmaitstav Lagavulin ongi viimane. Eelmisel aastal olid klaasis juba Talisker ja Clynelish. Lagavulini puhul on küpsemine toimunud esmatäite eks-burboon vaatides ning villitud lõpuks 9-aastasena.


Lagavulin 9 yo (Game of Thrones), 46,0%

Aroom: pehme ja magus esmatunne. Turbasuitsusus, mis selline vettinud/kõdunenud rohune ja samas üsnagi soolane (mereline). Kerge vaskne noot ning veidi isegi lillelisust (nartsissi varred). Natuke ja hooti tuleb ka põlenud plastikut, mis õnneks ei püsi. Tammisus selgelt tunda: vanill annab magusust, muskaat ja mõningane kaneel mõrkjust. Klaasis seistes toffee ja võiküpsis; need tulevad enam esile ka vähese vee lisamisel.

Maitse: magus-mõrkjas rohune (taimne kõdu) turbasus koos üsna tugeva tammisusega (muskaat, kaneel). Vanill, soolakaramell, mereline joodisus, külmsuitsu kala. Veidi fenkolit, või on see mineraalsus? Suutundelt ehk veidi õhuke ja liigselt tammine.

Lõpp: üsna pikk, kergelt mõrkjas, piprane, soolakaramell, fenkol (ikkagi).

Hinnang: B

Üsna tammine ja pigem lihtne Lagavulin, kuid siiski meeldiv. Ehk on koguni uusi tammevaate kasutusel olnud. Pimetestimisel pakuks ilmselt Taliskeriks, kuna piprasus on selgelt esil ning turbasus pigem vaoshoitud.