reede, 24. aprill 2020

EDRADOUR 10 yo SFTC 2005/2015

Eelnevatele šerrivaadis küpsenud viskidele veel üks sarnane lisaks enne soojemate kevadilmade tulekut. Siinmaitstav 10-aastane Edradour on destilleeritud 9.03.2005, küpsenud šerri vaadis (butt) #49 ja villitud 2.11.2015 Straigth From The Cask (SFTC) seerias kokku 50cl mahus 954 pudelit. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Edradour 10 yo Sherry Butt #49 (Straight From The Cask) 2005/2015, 59,7% nc, ncf

Aroom: ninna lõikavalt terav. Kui sellest mööda saab, siis meeldivad oloroso aroomid koos mittehäiriva väävlise noodiga. Karamelliseeritud suhkur, karamelliseeritud apelsiniviilud, kuivatatud mustad ploomid, nahk, tume šokolaad, karamell, vaadiröst ja kergelt põhjakeedetud puuviljade aroom. Veega lahjendades magusam, selgelt pehmem ja šerri alt isegi vürtsikat linnaselisust tunda. Lisaks tuleb ka pärnaõitega täiendatud must tee.

Maitse: tugevalt šerrine ja äkiline selline. Kangus on selgelt tunda, kuid puudub alkohoolne teravus. Tume šokolaad, kuivatatud must ploom, karamelliseeritud apelsiniviilud. Tammine vürtsikus koos magusa šerrise äärisega. Üsna rikkalik. Veega suutundelt pehmem, magusam ning vürtsikust asendab ürdisus.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tammine, tume šokolaad, magus-hapu kreegimoos.

Hinnang: B

Väga hea klassikaline „šerri-pomm“ linnaseviski, mis üsna heas tasakaalus; šerrisus jätab ruumi ka muudele komponentidele. Nendel šerrivaatides küpsenud noortel Edradour viskidel peab silma peal hoidma. Hea meelega võtaks teinekordki mekkida.