laupäev, 4. mai 2019

BOWMORE 100 Degrees Proof

Maikuu tuleb B-kuu ehk maitsmisele võtan üksnes B-tähega algavad Šoti linnaseviskid. Järjekorras tulevad Bowmore, Benromach, Benrinnes, Balvenie ning kuu lõpetuseks ehk ka Bunnahabhain või Bruichladdich. Kuskile nende vahele peaks tulema eeldatavasti ka postitused Tallinna viskishowl maitstavatest viskidest.

Bowmore villis siinmaitstava 100 Degrees Proof nimelise viski 2012. aastal ja sihiks olid reisikaubanduse letid. Nüüdseks on see linnaseviski tootmisest maas. Nimetus osutab UK traditsioonilisele kangusele 100 Proof = 57% (USA vastav mõõt 100 proof = 50%). Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Bowmore 100 Degrees Proof, 57,1% ncf?

Aroom: tammine. Vanill, kerge kuiv suitsusus, ingver. Kangus on tunda, kuid mitte alkohoolselt vaid pigem kuiva tammisusena. Vee lisamisel enam suitsuseid linnaseid, täistera küpsised.

Maitse: suuresti aroomi jätk. Magus tamm, vanill ja ingver. Üsna delikaatne ja kerge isegi sellises kõrges kanguses. Veel tammisust – muskaat ja kaneel. Veega pehmem ja ümaram suutundelt, magusad ja suitsused linnased, vanill ja ingver, mida on isegi enam tunda. Veidi ehk ka soolakat sidrunit.

Lõpp: üsna pikk. Pigem magus tammisus, ingver ning muskaat viimasena.

Hinnang: B

Üsna meeldiv ning mitte tavapärane (a la 12-aastase Bowmore tüüpi) Bowmore.