reede, 10. mai 2019

BENROMACH Château Cissac 2006/2014

Kahele eelnevalt maitstud eks-burboon vaadis küpsenud Benromach viskile tuleb neile kolmandana kaaslaseks Bordeaux punaveini vaatides järelviimistletud Benromach, mis on villitud Wood Finish seerias. Viski on destilleeritud 2006. aastal ning peale esmast kuueaastast küpsemist esmatäite eks-burboon vaatides on see üle viidud 20 kuuks Château Cissac punaveini vaatidesse. Villitud on viski 20.11.2014 kokku 4200 pudelit. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Benromach Château Cissac 2006/2014, 45,0% nc, ncf

Aroom: kergelt puuviljane-marjane veinisus, punaveini tanniinisus ning veidi ninna lõikavat kuiva röstitud puidusust (ilmselt kasutatud söestatud vaatide mõju). Ei ole kuigi meeldiv algus. Vajab klaasis seismist ning mekkimist, siis tuleb pehmust ja ümarust, magus mahlane melon, karamell, iiris ja vanill, mis kõik annavad magusust. Taustal on õrnalt tunda suitsuseid linnaseid.

Maitse: kerge ja leebe. Hästi kergelt suitsune linnasus ja piimašokolaad annavad suutundesse sisu ja kreemisust. Teine pool tammisem, tanniinine ja mõrkjas. Mõrkjust annab apelsini- ja sidrunikoor.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kergelt hapukas kuiv punaveinisus, tanniinid, veidi piimašokolaadi ning viimasena mõrkjas tammisus.

Hinnang: C

Keskpärane Benromach, mis esimesel maitsmisel ei meeldinud pea üldse. Oli üsna keskpärase punaveinise aroomiga ning tuima ja tühja maitsega. Alles peale esimest mekkimist avanes veidi enam. Kuigi aroomi tuli meeldivat melonit, ei suutnud see tervikuna viskit minu jaoks kõrgemale tõsta.


Benromach on lisaks tavapärasematele veinivaatidele (šerri ja port) muudes veinivaatides järelviimistlemist harrastanud juba aastaid. Varasemalt on proovitud Tokaji, Marsala ja Madeira vaate, kuid praeguseks on Wood Finish seerias peale 2014. aastal tomunud pudeli ja pakendi disaini muutust püsima jäädud kolmele järelviimistletud viskile. Siinmaitstud Bordeaux punaveinile (Château Cissac) lisaks on piiratud koguses villitud veel Sassicaia ja Hermitage veinivaatides järelviimistletud Benromach linnaseviskisid.