Kahele eelnevalt
maitstud eks-burboon vaadis küpsenud Benromach viskile tuleb neile kolmandana
kaaslaseks Bordeaux punaveini vaatides järelviimistletud Benromach, mis on
villitud Wood Finish seerias. Viski on destilleeritud 2006. aastal ning peale
esmast kuueaastast küpsemist esmatäite eks-burboon vaatides on see üle viidud
20 kuuks Château Cissac punaveini vaatidesse. Villitud on viski 20.11.2014
kokku 4200 pudelit. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.
Benromach Château
Cissac 2006/2014, 45,0% nc, ncf
Aroom: kergelt
puuviljane-marjane veinisus, punaveini tanniinisus ning veidi ninna lõikavat
kuiva röstitud puidusust (ilmselt kasutatud söestatud vaatide mõju). Ei ole
kuigi meeldiv algus. Vajab klaasis seismist ning mekkimist, siis tuleb pehmust
ja ümarust, magus mahlane melon, karamell, iiris ja vanill, mis kõik annavad magusust.
Taustal on õrnalt tunda suitsuseid linnaseid.
Maitse: kerge ja
leebe. Hästi kergelt suitsune linnasus ja piimašokolaad annavad suutundesse
sisu ja kreemisust. Teine pool tammisem, tanniinine ja mõrkjas. Mõrkjust annab
apelsini- ja sidrunikoor.
Lõpp: keskmise
pikkusega. Kergelt hapukas kuiv punaveinisus, tanniinid, veidi piimašokolaadi
ning viimasena mõrkjas tammisus.
Hinnang: C
Keskpärane
Benromach, mis esimesel maitsmisel ei meeldinud pea üldse. Oli üsna keskpärase
punaveinise aroomiga ning tuima ja tühja maitsega. Alles peale esimest
mekkimist avanes veidi enam. Kuigi aroomi tuli meeldivat melonit, ei suutnud
see tervikuna viskit minu jaoks kõrgemale tõsta.