pühapäev, 31. märts 2019

TOMINTOUL 12 yo Oloroso Finish

Nädal tagasi Tallinna alkopoode külastades avastasin kolm Tomintoul linnaseviski minipudelit – 10-, 12- ja 16-aastased (need olid olemas ka tavapudelitena). Kuna 10- ja 16-aastased olid varem maitstud, siis sai proovimiseks ostetud 12-aastane Oloroso šerri vaadis järelküpsenud minipudel. Maitstav viski on villitud 04.11.2015 ning on pärit 5cl minipudelist.


Tomintoul 12 yo, Oloroso Sherry Cask Finish, 40,0%

Aroom: magusad linnased, teraviljapuder, pärmitaigen ning tammevaadi soe kuivus. Klaasis seistes nahkset šerrisust. Apelsinikoor ja kerge ebamäärane vürtsikus. Paar tilka vett ümardab ning toob enam šerrisust.

Maitse: kerge ja ümar. Linnased, tammine vanill, kergelt kirbe kreeka pähkel. Veidi hapukat marjasust ja apelsinikoort. Paar tilka vett toob tuntavat šerrisust ja enam magusaid noote esile. Tunda on ka sellist suus külma tunnet tekitavat eukalüptisust. Lihtne, kuid samas pole mingeid häirivaid noote.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kerge magusus, kreeka pähkel, veidi mõrkjas, must pipar viimasena. Kuiv.

Hinnang: C+

Lihtne, kuid mekkimiseks meeldiv. Tänu õnnestunud šerrivaadis järelviimistlusele on see Tomintoul oma hinda arvestades üsna hea ja huvitav linnaseviski. Iseloomult muidu kerge linnaseviski on siin saanud tänu šerrivaadi viimistlusele täidlust tõstva lisakihi.