teisipäev, 26. märts 2019

BALVENIE 14 yo Caribbean Cask

Üle pika aja taas Balvenie viski. Sedapuhku 14-aastane ja rummivaadis järelviimistletud. Siinmaitstav Caribbean Cask viski toodi Balvenie poolt turule 2010. aastal ning on peale mõningasi muudatusi sildi disainis endiselt turul ja ka Tallinnas saadaval. Balvenie oli rummi vaate kasutanud enne seda viskit juba mitme viski puhul. Esimene 14-aastane Rum Wood Finish villiti 2005, siis tuli 17-aastane Rum Cask 2008. aastal ning 2009. aastal tulid 14-aastane Cuban Selection ja 14-aastane Golden Cask. Praegune rummivaadis Caribbean Cask nimeline viski on küpsenud põhiaja eks-burboon vaatides ning saanud seejärel 4-5 kuulise järelviimistluse endistes rummi vaatides. Ilmselt on maitstav viski villitud 2012 või 2013 aastal.


Balvenie 14 yo Caribbean Cask, 43,0%

Aroom: puuviljane ja mesine, aromaatne magusus. Puuviljadest banaan, mango ja aprikoos. Siis vanill ja mõningane iiris. Veidi vürtsikust ja tammerösti taustal. Veidi vett tõstab puuviljasuse enam esile.

Maitse: suutundelt ümar ja kreemine. Kreemisus meenutab paksemat jogurti kreemisust. Vanill ning siis üsna ohtralt puuvilju, mis ei võta aga domineerivat rolli. Puuviljad pigem troopilisemat laadi ja värsked: banaan, mango, aprikoosid, litšid (hiina ploomid) ja veidi ka ananassi siirupis. Teises pooles kerge ja mööduv mõrkjus ning tammised, kuid mõõdukad ja magusamad sorti vürtsid.

Lõpp: üsna pikk. Esmalt suhkrust (rummist) magusust, siis vürtsikust (muskaat) ning lõpetab mõõdukas mõrkjus.

Hinnang: B

Heas tasakaalus meeldivalt mekitav Balvenie. Üsna magus, kuid seda täiendavad puuviljade aromaatne värskus ja pehme tammine vürtsikus. Ei ole midagi üle ega puudu. Päikeseliste kevad- ja suvepäevade viski.