laupäev, 16. märts 2019

GLENDRONACH 19 yo, 1995/2014 PX

Võrreldes kahe eelnevalt maitstud GlenDronach ühevaadi viskiga, mis olid küpsenud oloroso šerri vaatides, on siinne pärit PX vaadist, mis eeldatavasti on andnud maitsesse enam magusust. Viski on destilleeritud 18.10.1995, küpsenud Pedro Ximénez šerri vaadis #538 ning villitud novembris 2014 kokku 708 pudelit. Maitstav on pärit 3 cl näidispudelist.


GlenDronach 19 yo, 1995/2014, Pedro Ximénez Sherry Puncheon #538 (Batch 11), 55,0% nc, ncf

Aroom: väga rikkalik ja täidlane. Hea magusa-kuiva tasakaal, kuigi rõhk on oodatult veidi magususe poole. Nahk, tume šokolaad, lihasus kuivema poole pealt ning küpsed viigimarjad, kuivatatud mustad ploomid, rosinad ja datlid magusamalt poolelt. Veidi ka sigarikarbi aromaatseid vihjeid. Veidi vett muudab natuke magusamaks ja siirupisemaks, kuid nahkne soe kuivus hoiab tasakaalu ega lase PX mõjul domineerima hakata. Parim lahjendamata.

Maitse: väga rikkalik. Kordab aroomi. Ühelt poolt veinine ja magus, kuid teiselt poolt vastukaaluks kuivem nahkne ja lihane tammisus. Šokolaadiga kaetud kuivatatud mustad ploomid, tumedad rosinad ja datlid. Tervikuna hästi integreeritud ja suutundelt väga täidlane.

Lõpp: väga pikk ja täidlaselt ümar. Paks nahkne puuviljasus integreeritud pehme linnasusega. Kurku soojendav ja lõpuks läbi šokolaadise kreemi kuivusele kalduv.

Hinnang: A

No nüüd oli klaasis see kuulus GlenDronach šerrine viski! Integreeritud ja täidlane linnaseviski nauding.