pühapäev, 28. oktoober 2018

TOMATIN 12 yo

Tomatin tõi uuendatud vormis ja sisus 12-aastase viski turule 2016 aastal. Praegune viski on oma põhiaja küpsenud eks-burboon vaatides ning saanud kuue kuni üheksa kuulise järelviimistluse ek-šerri vaatides. Siinmaitstav viski on pärit 07.06.2018 villitud 20cl pudelist.


Tomatin 12 yo, 43%

Aroom: magus puuviljasus, lisaks karamelli magusust. Puuviljad siirupised ja keedetud, eelkõige õunad ja pirnid. Magusust lisab küpse ananass. Mõningast tasakaalu magususele annavad võiselt soojad tammised vürtsid. Klaasis seistes lihtsustub. Veidi vett toob värskust.

Maitse: suutundelt üsnagi ümar, keedetud puuviljade (õun, pirn) magusus. Kommine magusus, apelsiniliköör ning tammist vürtsikust lisaks. Puuviljase magususega seotud vanilli ja karamellikastet samuti veidi. Šerrivaatide mõju on tuntav.

Lõpp: keskmise pikkusega, kerged tammised vürtsid koos magusapoolsete tsitrustega.

Hinnang: C+

Magusapoolne, kuid mitte imalalt, lihtne ja kergelt lähenetav ning tervikuna täitsa OK linnaseviski, kus ilmsed nõrkused ja ebameeldivad nüansid puuduvad. Saavutatud üsnagi hea tasakaal destillaadi ja eri vaatide vahel. Tugev keskmine ning isegi meelepärasen kui 18-aastane.