neljapäev, 1. november 2018

TALISKER 10 yo

Klaasis taaskord Talisker 10-aastane, mis kuulub kindlasti linnaseviskide hulka, mida iga viskisõber peab vähemalt kord oma elus proovima. Viimati sai seda kümneaastast maitstud 2012. aastal villitud pudelist. Siinmaitstav on pärit 2017. aasta novembris villitud 20cl pudelist.


Talisker 10 yo, 45,8%

Aroom: vürtsikas ja turbane, magusad turvastatud linnased. Magus paksem puuviljasus ning seejärel merelise nüansiga laimid. Klaasis seistes muutub täidlasemaks, magusamaks ja maalähedasemaks – märg seisnud hein (veidi selliseid Longrow laadseid aroome, kuigi kergemad). Vähese vee lisamine toob enam puuviljasust ja mahendab vürtsikust.

Maitse: vürtsikalt täidlane, suutundelt veidi õline. Turbasuitsuga kaetud paks puuviljasus, millele tuleb juurde kergem ja värskem mentoolne sidrun. Ning siis keskosast ründab jõuline taliskerelik piprasus koos tšillise tumeda šokolaadiga. Vähene vesi ümardab.

Lõpp: pikk. Siin siis piprasus (must ja tšilli) mitmes laines tugevalt esil. Seda lõpetab pikk suitsusus, millel juures veidi mentoolne rohusus.

Hinnang: B+

Endiselt suurepärane linnaseviski ning võrreldes 2012. aastal villituga meeldivam, kuna siinses on piprasus enam tasakaalustatud magusate aroomide ja maitsetega. Lisaks on varasemaga võrreldes siin juurde tulnud ka mereline sidrun ja laim, mis loob uue kihi.