neljapäev, 24. august 2017

KILKERRAN WIP 6 Sherry Wood

Viimase Kilkerran viski maitsmisest on möödas juba üle aasta ning tagumine aeg see viga parandada. Järjest tulevad kolm Kilkerranit. Kõigepealt 6. pudel tööversioonist ning seejärel kaks ühevaadi viskit – calvados ja marsala. Siinmaitstav on siis Work in Progress (WIP) seerias kuues, 2014. aastal villitud Kilkerran, mis on juba varem maitstud burboon vaadis viski šerri vaadis küpsenud kaaslane. Nii nagu kõik WIP pudelid on ka see destilleeritud 2004. aastal. Kokku villiti seda viskit 9000 pudelit. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Kilkerran Work In Progress 6 Sherry Wood, 46% nc, ncf

Aroom: algus üsna suletud, šerrisus on tunda, kuid see on üsna mõõdukas. Kerge vaskne noot, veidi piirituselist ja hapukat teravust. Klaasis seistes avaneb: nahk, veidi mureleid, küpsed õunad, kerged tsitrused, kuiv šerri ja tume šokolaad. Taustal on hoomatav ka puidune suitsusus.

Maitse: intensiivne ja vürtsikas algus, mandel, veidi linnaste magusust keskel, siis kuiv ja veidi soolakas tume šokolaad, apelsin ja greip. Siiski jääb maitse ja suutunne üsna õhukeseks.

Lõpp: lühike kuni keskmine, veidi hapukas. Kuiv kergelt suitsune šerri ning kergelt piprane ja soolakas tume šokolaad.

Hinnang: C+

Selgelt kõige nõrgem maitstud Kilkerran. Vähekõnetav ja üsna kinnine versioon. Ei ole võrdväärne partner WIP 6 burboon vaadis küpsenud viskile.