teisipäev, 8. august 2017

DAILUAINE 16 yo Flora & Fauna

Siinmaitstav Dailuaine on sarjas Flora & Fauna villitud 16-aastane, mis küpsenud ilmselt suuremas osas endistes šerri vaatides. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Dailuaine 16 yo Flora & Fauna, 43%

Aroom: esmalt üsna rikkalik ja šerrine (ilmselt PX), siis pöördub kuivaks, kus nahk ja vahtrasiirup. Tasapisi tulevad ka mõningal määral värsked küpsed ploomid, linnaste pehmus ja kaneel. Jääb siiski üsna reserveerituks, vajaks suuremat kangust.

Maitse: üsna magus, selgelt PX šerri. Kuivatatud puuviljade (rosin, aprikoos) ja vürtsidega jõululeib. Ümar, kuivatatud tsitrusekoor, kaneel, magusad ja kergelt suitsused linnased viimasena. Ka maitse on üsna vaoshoitud, puudu on jõulisus (kangust vähe) ja samas ka värskus.

Lõpp: keskmise pikkusega ja üsna õhuke. Pehme ja kuiv, kergelt hapukas puuviljasus koos mandlitega.

Hinnang: C

Potentsiaal on viskis täitsa selgelt tajutav, kuid kogu kupatus alates aroomist kuni järelmaitseni on justkui sordiini all. Suhteliselt madal kangus, külmfiltreerimine ja E150 on ilmselgelt siin oma negatiivse osa andnud. Tervikuna seega kahjuks üsna igav ja tuim linnaseviski. Kahjuks seetõttu, kuna ootasin sellest viskist hoopis rohkemat.