pühapäev, 28. mai 2017

HIGHLAND PARK 10 yo

Selleks korraks siis viimane noorem Highland Park viski, mis antud juhul on küpsenud 10 aastat. Need poolikud pudelid olid peamiselt suunatud Hollandi ja Saksa turule. Kogu sortimendi redisaini tulemusel on turule nüüd toodud ka täismõõdus 10-aastane nimega „Viking Scars“, mis oli tutvumiseks olemas ka hiljutise Tallinna Whisky Show raames. Mingil põhjusel unustasin seda maitsmast, kuid vähemalt visuaalselt tundus olevat uus viski heledam, mis võis olla üksnes silmapete või siis tähendab see, et uues 10-aastases on kasutatud enam Ameerika tamme, enam või peamiselt taastäidetud vaate ja ehk ka enam eks-burboon vaate. Kui uuesti see viski ette satub, eks siis selgub. Igal juhul on siinmaitstav siis varasem – 2014. aastal 35cl pudelisse villitud 10-aastane.


Highland Park 10 yo, 40% nc

Aroom: esmalt magus iiris, ja siis veelkord magus iiris ja vanill. Alt tõuseb seejärel kergeid mesiseid puuvilju iirist tasakaalustama ning klaasis seista lastes on tasapisi selgelt hoomatav HPle omane kanarbikuline turbasuits ja mereline soolane aroom. Eelnevale lisaks on olemas ka vahane sidrun ja õun. Siiski on klaasis seismisel üha enam tuntav Ameerika tamme mõju ning seda iirise ja tammevanilli näol, mis jäävad aroomis domineerivaks.

Maitse: meeldivalt ümar ja kerge, suitsuselt karamellised ja magusad puuviljad, mesi ja apelsinikoor, veidi ürte koos kergelt soolaka õlisusega (selline vähehappeline Kreeka oliiviõli). Viimasena tuleb esile tammine kirbus, kuid õnneks ei mata see magusust enda alla ega hakka domineerima.

Lõpp: keskmise pikkusega, sametiselt pehme suutunne, maitses veidi suitsusust, pipart ja järelmaitse tuntavalt soolakas.

Hinnang: B

Aus noor Highland Park, kus tammevaat on meeldivalt destillaati ümardanud, kuid pole seda enda alla matnud. Pole midagi ette heita. Küll vähekompleksne ja mitte kuigi täidlane, kuid samas pole ühtki häirivat elementi.