kolmapäev, 10. mai 2017

HIGHLAND PARK „Einar“

Siinmaitstav Highland Park „Einar“ on eelnevalt maitstud „Svein“ nimelise viskiga võrreldes ilmselt veidi vanem ja ilmselt veidi enam esmatäite Ameerika tammest valmistatud ja šerri viimistluse saanud viskit sisaldav Warrior seeriasse kuuluv viski. Ilmselt on siin kuni 10% ulatuses sekka lisatud ka mõned Euroopa tammest valmistatud vaadid. Maitstav on pärit 35cl pudelist.


Highland Park „Einar“, 40% nc

Aroom: klaasi valatult tajutav šerri, magus tubakas ja kirssidega piimašokolaad. Klaasis seistes need aroomid taanduvad ja esile astub mesi ja tsitrusekook, mille taustal ka kerged tammised vürtsid ja hästi kerge suitsusus. Väga meeldiv kompleksne aroom.

Maitse: mesine ja kergelt kreemine suutunne, magus tammine vanill. Siis muutub veidi mõrudamaks koos ingveri ja tsitrusekoorega. Erilisi maitsearenguid ei toimu. Üsna lihtne ja noorepoolne. Veidi vett tuleb kasuks, muutes suutunde pehmeks ja ümaraks ning maitses tõuseb domineerivaks meeldiv mesine linnasus koos õrna tsitruselisusega.

Lõpp: keskmise pikkusega, kasvav tammisus (kaneel, muskaat, ingver ja ka kardemon), vanilli magusust hetkeks, kuid see kaob üsna kiirelt. Ka järelmaitse on vähese veega meelepärasem.

Hinnang: C+

Siinne Einar on Svein poisiga võrreldes selgelt parem, täidlasem ja meeldivam. Mõrusus on magusa mesise linnasuse poolt ohjes hoitud. Siiski, nii nagu ka Sveini puhul, on ka siin parimaks osaks aroom, kuid maitse ja järelmaitse jäävad siiski nõrgaks ja aroomi kõrval pettumuseks.