teisipäev, 23. mai 2017

HIGHLAND PARK 8 yo MacPhail’s Collection

Sõltumatu villija Gordon & MacPhail poolt villitud Highland Park 8-aastane viski on küpsenud taastäidetud eks-šerri (hogsheads) ja eks-burboon (barrels) vaatides. Maitstav viski on pärit 22.09.2015 villitud 35cl pudelist.

Highland Park 8 yo MacPhail’s Collection 
(Gordon & MacPhail), 43% nc

Aroom:  kerge ja värske, õun ja pirn, vahane sidrun, veidi mangot. Magus vanill. Kergelt ka piirituseline, kuid mitte häirivalt. Kerge kanarbikuline linnaste suitsusus kõige eelneva taustal. Selgelt noor veel, kuid selline meeldiv naturaalne Highland Park.

Maitse: algus magus ja värske, kergelt kreemine ja magus vanill. Siis õunad ja pirnid siirupis, vahane sidrun, kerge linnasus. Lõpus kasvab sellele meeldivale värskusele peale piirituselisem ja piprasem pool koos mõrudamate maitsetega.

Lõpp: keskmise pikkusega, säilib maitses olnud piirituselisem ja piprasem pool.

Hinnang: B

Nii nagu varasemategi HP nooremate viskide puhul on ka siin aroom väga meeldiv. Kuid lisaks aroomile on ka maitse siin oma lihtsuses meeldiv. Aroomis ja maitses leiduvad värsked puuviljad ja vahane sidrun toovad meelde Highland piirkonna põhjapoolsed viskid nagu Clynelish ja Balblair. Kahjuks on maitse viimane kolmandik ja järelmaitse veidi liiga piprase poolt domineeritud, milles kipub esiplaanile liigselt ka mõrudam piirituseline mekk. Õnneks kaob see piirituselisus (muutudes järk-järgult üha enam sidruniliseks) ja piprasus klaasis seistes ning samuti on terves viskis see kahanenud koos sellega, mida vähemaks viskit pudelisse alles jääb. Hea ja ehe noor Highland Park.