teisipäev, 9. mai 2017

HIGHLAND PARK „Svein“

Järgnevalt tulevad maitsmisele neli Highland Park nooremapoolset viskit. Esmalt kaks Warrior seeriasse kuuluvat „Svein“ ja „Einar“. Warrior seeria vanuse märketa ühelinnaseviskid toodi Highland Park poolt reisikaubanduse lettidele suunatult turule 2013. aastal. Sellesse kuulusid nooremast alates Svein, Einar, Harald, Sigurd, Ragnvald ja Thorfinn. Ideeks oli tutvustada nende kaudu esmalt Orkney saarel valitsenud viikingeid ning teiseks näidata Ameerika ja Euroopa tamme mõju Highland Park viskile. Aastal 2016. lisandusid seeriasse väga piiratud koguses King Christian I ja Ingvar. Kuna just eelmine nädal tõi uudiseid, et Highland Park muudab pakendi ja pudeli disaini kõigil põhiviskidel ja asendab ka tasapisi praeguse reisikaubandusse suunatud viskide sortimendi, siis ilmselt on viimane aeg veel soovi korral Warrior sarja viskisid endale soetada.

Siinmaitstav Svein on küpsenud šerri viimistluse saanud Ameerika tammest vaatides, millest omakorda valdava osa moodustavad teise täitekorra vaadid. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.

Highland Park „Svein“, 40% nc

Aroom: kerge, magus, ümar. Õunad kaneeliga, vanill, mesi; alt tõuseb iiris ja teravama poole pealt muskaatpähkel, ingver ja apelsini koor. Taustal hästi kergelt ka puidune suitsusus. Üsna meeldiv, kuigi lihtne tervik.

Maitse: veidi selline vesine ja üsna õhuke algus. Sellele kasvab peale teravam ja üsna mõru tammine kaneel ja ingver. Mõned toorepoolsed õunad ja veidi apelsini. Maitse arengud pea olematud, üsna lihtsakoeline ja sirgjooneline.

Lõpp: pigem lühike, tammine mõrusus, veidi musta pipart.

Hinnang: C

Aroom üsna meeldiv, kuid maitse ja järelmaitse jätavad soovida. Noor ja lihtsakoeline viski, kus liigselt mõrusust maitses ja järelmaitses.