Aberlour on üks nendest
ühelinnaseviskidest, mis tugineb olulisel määral eks-šerri vaatides küpsemisele.
Tuntum ja hinnatuim on Aberlour a’bunadh, mis on küpsenud üksnes eks-oloroso
šerri vaatides ning pudelisse villitud vaadikangusega. Sageli eelistatakse
siiski eks-šerri ja eks-burboon vaatides küpsenud viskide kokkusegamist enne
villimist. Siit ka Aberlour viskide siltidel leitav kiri Double Cask Matured. See
lisab üldiselt puuviljasele viskile delikaatset karamellist ja kreemist iseloomu. Aberlour linnaseviski on üks mu lemmikutest. Maitstav on 40% kangusega. Varem oli turul ka 43% kangusega 12-aastane; see tuleb maitsmisele kunagi hiljem.
Aberlour 12 yo Double Cask Matured, 40%
Aroom: mahlane ja
puuviljane. Värske ja kuivatatud puuvili: õun, aprikoos, virsik. Taustal magus
ja pehme šerri, veidi ka tammist vaniljet ning vürtsisust.
Maitse: mahlane ja
puuviljane; mahe ning alkohoolne teravus puudub täiesti. Magus kreemisus,
karamell, vanilje ja šerri. Vürtsidest kaneel, muskaat ning kerge ingver koos
punase õunaga.
Lõpp: pikk, pehme,
soojendav ja mahedalt ümar, mis läheb üle kuivaks šerriks.
Hinnang: B
Hinnang: B