teisipäev, 3. märts 2015

ABERLOUR 12 yo

Aberlour on üks nendest ühelinnaseviskidest, mis tugineb olulisel määral eks-šerri vaatides küpsemisele. Tuntum ja hinnatuim on Aberlour a’bunadh, mis on küpsenud üksnes eks-oloroso šerri vaatides ning pudelisse villitud vaadikangusega. Sageli eelistatakse siiski eks-šerri ja eks-burboon vaatides küpsenud viskide kokkusegamist enne villimist. Siit ka Aberlour viskide siltidel leitav kiri Double Cask Matured. See lisab üldiselt puuviljasele viskile delikaatset karamellist ja kreemist iseloomu. Aberlour linnaseviski on üks mu lemmikutest. Maitstav on 40% kangusega. Varem oli turul ka 43% kangusega 12-aastane; see tuleb maitsmisele kunagi hiljem.


Aberlour 12 yo Double Cask Matured, 40%

Aroom: mahlane ja puuviljane. Värske ja kuivatatud puuvili: õun, aprikoos, virsik. Taustal magus ja pehme šerri, veidi ka tammist vaniljet ning vürtsisust.

Maitse: mahlane ja puuviljane; mahe ning alkohoolne teravus puudub täiesti. Magus kreemisus, karamell, vanilje ja šerri. Vürtsidest kaneel, muskaat ning kerge ingver koos punase õunaga.

Lõpp: pikk, pehme, soojendav ja mahedalt ümar, mis läheb üle kuivaks šerriks.

Hinnang: B