Aberlour viskid on eriti populaarsed
Prantsusmaal. Huvitav, ja osaliselt ka Aberlour iseloomu avav, on see, et
inglise keeles riimub Aberlour sõnaga „power“, kuid prantsuse keeles pigem
sõnaga „amour“.
Sarnaselt 12-aastasele on ka
18-aastane küpsenud esmalt eraldi eks-burboon ja eks-šerri vaatides ning
seejärel segatud kokku enne villimist. Eks-šerri vaatide osakaal on aga selgelt
suurem ning kasutatud eks-burboon vaatides küpsenud viski on ilmselt vanem kui
18 aastat. See teeb selle viski kreemisemaks, kompleksemaks ja täidlasemaks,
millele jääb alles siiski Aberlour’le omane delikaatsus.
Aberlour 18 yo, 43%
Aroom: magus šerri, väga
kompleksne. Küpsed puuviljad: virsik, aprikoos ning veidi ka mõrudat apelsini.
Mesi, karamell ja vanilje koos värske mündiga. Vürtsidest kaneel.
Maitse: kompleksne ja
kreemine. Mesiselt tugev šerrisus, millele lisanduvad vaniljekastmes
eksootilised puuviljad, küpse virsik ja magus-mõru apelsin. Martsipan ja pehmed
vürtsid. Värskust hoiab ülal münt.
Lõpp: pikk, šokolaadine
magusus, mis taandub aeglaselt kuivemaks. Vähese mõruda noodiga lõpus.