reede, 23. august 2024

PORT CHARLOTTE Islay Barley 2012

Augusti lõpetab Port Charlotte linnaseviski, mis on siis Bruichladdichi viskivabriku tugevalt, kuid mitte ülitugevalt, turvastatud linnastest valmistatud ühelinnaseviski. Ja maitsmiseks võtan seekord kaks viskit Islay Barley seeriast. Esimene neist on destilleeritud 2012, küpsenud kuus aastat 75% osas esmatäite eks-burboon vaatides ja 25% osas Prantsuse tammest teise täitekorra veini vaatides. Viski on villitud 30.07.2019.



Port Charlotte Islay Barley 2012, 50,0% nc, ncf

Aroom: väga kutsuv turvastatud linnaste magus suitsusus. Kuum soolane rannaliiv, keedupiimasus, muldsus, lõkkesuitsusus, võiküpsised, antiseptilisus, sidrunikoor. Sellise noore viski kohta jagub siin avastamist rohkesti. Klaasis seistes tuleb magusat vegetaalsust ja farmisust, mis mõne tilga veega lahjendades veelgi enam esil. Lahjendades lisaks ka värskelt turvastusest tulnud linnased – viib mõtetes koheselt viskivabrikusse.

Maitse: ümar ja magus algus. Linnaseline, pehmem suitsusus, linnasesuhkur ja veidi ehk ka sellist tsitruselist puuviljasust. Hästi suud kattev. Teine pool jõulisem koos sidrunikoore ja selge vürtsikusega (Prantsuse tamm?). Vihjamisi on tunda ka veinisus, mida varjutab või pigem millega integreerub aga hästi antiseptilisem turbasuitsusus. Veega veidi lahjendades soolasus, sidrun ja nõgine suitsusus. Kõike on siin parasjagu, miski ei domineeri ning midagi pole puudu. Suurepärane.

Lõpp: üsna pikk. Tammine vürtsikus, sidrunikoor ning siis järelmekis vahelduvalt kord turbasuitsused magusad linnased, kord merelise soolasusega turbasuitsusus.

Hinnang: A

Meeldivalt jõuline ja hea tekstuuriga üsnagi turbasuitsune Port Charlotte! Turvastatud linnaseviski täpselt minu maitsele.