kolmapäev, 7. august 2024

BRUICHLADDICH Islay Barley 2013/2021

Seekordne Bruichladdich Islay Barley on valmistatud 2012 aasta saagist ning destilleeritud on see 2013. Kaheksa aastat küpsemist ning 2021 aastal segati villitava jaoks 75% Ameerika tammest eks-burboon ja 25% veini vaadid. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Bruichladdich Islay Barley 2013/2021, 50,0% nc, ncf

Aroom: teraviljane algus, mis on veidi suletud ja vähearomaatne. Samas kerge ja ümar. Selline puhas ja klaar nagu suvine mereäär peale tugevat äikesevihma, kui päike taas väljas. Kuivem heinasus ja õled. Klaasis seistes tulevad rohelised õunad, tikrid ning kergelt happelist puuviljasust, mis paari tilga vee lisamisel enam esil.

Maitse: rikkalikum kui aroom. Esmalt magus linnasus, siis selgelt õun, tikrid, õrn tsitrus, lahjem roheline tee, veidi rohelisi ürte. Teises pooles sidrunikoor ja ingver ning selgelt tammisust. Mõni tilk vett kaotab tammisuse, enam tõuseb esile magusa tsitrusega roheline tee. Veidi fenkolit ja suutundes puuviljast kreemisust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kerge tammine vürtsikus ja puuviljane happelisus (veini vaadid siin tunda). Vähese veega lahjendatult meeldivam, kus peamiselt magusad kreemised tsitrused.

Hinnang: B