laupäev, 10. august 2024

BRUICHLADDICH Bere Barley 2008/2014

Bruichladdich Bere Barley viskid on mulle alati meelepärased olnud. Neis on tõesti midagi teistsugust, mis tunda kreemiselt paksemas nina- ja suutundes. Ja need on alati olnud lisaks täidlusele ka maitsetelt rikkalikumad. Siinmaitstav Bere Barley on destilleeritud Orkney saarel kasvanud Bere odrast 02.2008 ning villitud kuue aastasena 16.10.2014.



Bruichladdich Bere Barley 2008/2014, 50,0% nc, ncf

Aroom: koheselt meeldiv ja kutsuv aroom. Värsked õunad, pirnid, melon, füüsal. Värskelt ahjust tulnud krõbeda koorikuga saiad. Veidi ka linnasesuhkurt, mis lisab meeldivat magusust. Tasapisi lisandub sellist vihmajärgset muldsust, mis annab sellise õrna suitsuse vihje. Pärnaõie tee, kerge kummel. Veega veidi lahjendades pirni- ja sidrunimaitselised klaaskommid.

Maitse: meeldivalt magus ja kreemine suutunne. Samas maitsetelt värske. Mesisus, melon. Teises pooles tuleb ehk veidi rohusust, kus ka sidrunikoort, münti ja fenkolit. Veega veidi lahjendades veelgi ümaram ja mesisem. Enam münti, fenkolit, kummelit, pärnaõisi, pirni, magus sidrun. Rohusust nüüd enam mitte.

Lõpp: üsna piikk ja kurku meeldivalt paitav. Õrn suitsune vihje, mesine-kreemine, veidi siin ürdist rohusust. Veega lahjendades mesisem, rohusus puudub.

Hinnang: B+

Oluliselt täidlasem kui Islay Barley 2013. Tervikuna väga meeldiv värske ja puhas linnaseviski. Kvaliteet väga kõrge sellise noore viski kohta. Ajalooline Bere oder annab tõesti täidlasema  suutunde ja rikkalikuma maitsetega viski.