reede, 12. aprill 2024

LOCH LOMOND 14 yo

Aprilli teine pool on Glen Scotia viskide päralt. Kuid enne Glen Scotia ühelinnaseviskide juurde siirdumist on alustuseks sobilik ära maitsta ka sama omaniku teise viskivabriku, nimelt Loch Lomond, viski. Tegemist on 14-aastase Loch Lomond ühelinnaseviskiga, mis on esmalt küpsenud taastäidetud Ameerika tammest vaatides ning seejärel järelküpsenud 12 kuud värsketes Prantsuse tammest (Limousin oak) vaatides. Oodata on siin vist üsna tammist kooslust. Maitstav on pärit 2cl näidispudelist.



Loch Lomond 14 yo, 46,0% nc, ncf

Aroom: esmalt linnaseline, siis õunakoored, kuivemat sorti pirn. Kergelt kaneeli, vanilli ja ka kookost. Klaasis seista lastes enam magusust, pirn nüüd küpse ja pehme. Lisandub ka tammeröst, kerge muskaat ja siis lõpus ka karamell.

Maitse: vanill, kuiv mure toffee, tammeröst. Taustal veidi sellist õuna, pirni ja ananassi segu. Teine pool selgelt vürtsikas, muskaat, nelk. Paar tilka vett toob huvitavalt esile kerge aniisi ja veidi ka rohusust.

Lõpp: üsnagi pikk ja vürtsikas. Muskaat, pehme tammisus, greibi koor. Veega lahjendamisel ka järelmekk kergelt aniisine.

Hinnang: C+

Ei olnudki nii tammine, kui Prantsuse tammest vaadi kasutamise tõttu arvasin. Üsna rikkalik ja integreeritud tervik, kuna värske puuviljasus on ilusti esil ning paari tilga vee lisamine toob huvitava uue nüansina aniisi. Hea viski.