kolmapäev, 29. märts 2023

HIGHLAND PARK Valfather

Valfather villiti Viking Legend seeria kolmanda ja ühtlasi ka viimase viskina 2019. aastal. Viskile antud "Valfather" nimi on inspireeritud Odinist, keda on loetud Norra jumalatest kõige vägevamaks ja komplitseeritumaks. Odinit seostati tarkuse, nõiduse, luule, surma, huntide ja ronkadega. Valfather on valmistaja väidete kohaselt seeria turbaseim ning teistest erinevalt küpsenud tervenisti taastäidetud vaatides, et kogu see turvas saavutaks hea tasakaalu muude maitsetega. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Highland Park Valfather (Viking Legend 3, 2019), 47,0% nc

Aroom: pigem kuivemapoolne. Vaid veidi karamelliseeritud puuviljasust, õunakoored, kuiv karamell ja vanillikaun. Ei midagi jõulist, pigem leebe. Mõningane tuhane puiduröst, kuid mitte otseselt turbane. Tegelikult isegi on turbasuitsusust vähem kui kahes eelnevas seeria viskis. Klaasis seistes tuleb siiki kergelt magusaid turvastatud linnaseid.

Maitse: suutundelt meeldivalt ümar ja kreemine. Kerge vürtsikus koos kergelt kirbe suitsuse noodiga. Lisaks tuleb taustal esile tsitruste, eriti sidruni, koor. Üsna lihtne siiski maitsetelt.

Lõpp: keskmise pikkusega. Veidi tuhane ja kirbe suitsusus, üsna tammine, kuiv vürtsikus. Suitsusus siin kõige enam tunda.

Hinnang: C+

Tervikuna meeldiv viski, kuid seeria kolmest viskist siisiki selgelt kõige lihtsam ja nõrgim. Vee lisamist ei kannata, kuna muutub veelgi lihtsamaks ja noorus tuleb esile.



Highland Park kuu kokkuvõtteks tuleb tunnistada, et kõik uuemad HP-d on veidi liigselt domineeritud tammevaatide poolt. Kui kõigi maitstud HP aroom oli hea, siis maitsed valmistasid pigem kerge pettumuse.